luni, 23 noiembrie 2015

e Twinning


Ce este e Twinning?

e Twinning este comunitatea şcolilor din Europa.
eTwinning oferă personalului didactic (profesori, directori etc.) ce  activează în şcolile din ţările europene participante, o platformă de comunicare, colaborare, demarare proiecte şi schimb de informaţii, un spaţiu în care să simtă că fac parte din cea mai palpitantă comunitate educaţională din Europa.
Acţiunea eTwinning promovează colaborarea şcolară în Europa prin intermediul tehnologiilor informaţiei și comunicării (TIC), oferind asistenţă, instrumente de lucru şi servicii şcolilor.
  (www.google.ro)
Portalul eTwinning (www.etwinning.net) este punctul central de întâlnire şi de lucru al acţiunii. Portalul este disponibil în 26 de limbi şi numără circa 230.277 de membri şi peste 5462 de proiecte din toată Europa.
De asemenea, portalul pune la dispoziţia cadrelor didactice instrumente online cu ajutorul cărora pot căuta parteneri, pot demara proiecte, pot face schimb de idei şi bune practici şi pot începe să colaboreze imediat graţie gamei variate de instrumente personalizate de pe platforma e Twinning. 
Biroul Central de Asistenţă eTwinning este administrat de European Schoolnet, un parteneriat internaţional format din 31 ministere europene ale educaţiei, ce concepe instrumente de învăţare pentru şcolile, cadrele didactice şi elevii din Europa.
La nivel naţional, eTwinning beneficiază şi de sprijinul a 37 de  birouri naționale de asistență.
Portalul eTwinning (www.etwinning.net) este punctul central de întâlnire şi de lucru al acţiunii. Portalul este disponibil în 26 de limbi şi numără circa 230.277 de membri şi peste 5462 de proiecte din toată Europa.
Lansat în 2005 drept componenta fundamentală a programului eLearning al Comisiei Europene, e Twinning a devenit parte integrantă a Erasmus+, Programul UE pentru Educație, Formare, Tineret și Sport, din 2014.


Despre platforma eTwinning

Platforma europeană www.etwinning.net se adresează tuturor şcolilor din învăţământul preuniversitar, tuturor profesorilor, indiferent de disciplina predată, directorilor de unităţi şcolare, bibliotecarilor şi inspectorilor şcolari.
Prin intermediul platformei, eTwinnerii au acces la o reţea europeană şi oportunităţi pentru dezvoltare profesională, prin colaborarea în proiecte internaţionale şi prin participarea la seminarii internaţionale de formare/ schimburi de experienţă. Elevii și cadrele didactice au acces la un cadru activ de învățare, la instrumente pedagogice care integrează noile tehnologii în procesul didactic.


https://www.etwinning.net/ro/pub/index.htm
Platforma e Twinning.net oferă:
  • instrumente pedagogice care integrează noile tehnologii în procesul de învăţare; 
  • apropierea de celelalte ţări participante şi mai buna cunoaştere a acestora; 
  • implicarea în activităţi curriculare comune; 
  • participarea profesorilor la o reţea europeană şi oportunităţi pentru dezvoltare profesională, prin colaborarea în proiecte internaţionale şi prin participarea la seminarii internaţionale de formare/ schimburi de experienţă; 
  • un cadru atractiv de învăţare pentru elevi şi pentru profesori; 
  • recunoaşterea oficială şi o mai mare vizibilitate a activităţii participanţilor la nivel naţional şi european; 
  • premii anuale şi certificate naţionale şi europene de calitate pentru cele mai bune proiecte.
Beneficiile participării la e Twinning

Un program pentru profesori

eTwinning facilitează accesul profesorilor la un mediu virtual de colaborare şi de schimb de experienţă, la parteneriate cu alţi profesori şi la activităţi de formare profesională, alături de colegi din ţările europene.

Un program pentru elevi
Prin participarea la proiecte de eTwinning (înfrăţire online între şcoli), elevii au posibilitatea să comunice cu alţi elevi din ţările participante, să afle elemente de specific cultural sau de specific al educaţiei în ţările partenere, să înveţe utilizând noile tehnologii şi să îşi perfecţioneze competenţele de comunicare în limbi străine.

Un program pentru comunitate
Înfrăţirea online a şcolilor poate fi însoţită de înfrăţirea comunităţilor. Unele localităţi au decis să se “înfrăţească” şi să completeze comunicarea şi cooperarea online prin alte proiecte – vizite, activităţi culturale pentru adulţi etc.



Bibliografie
  1. http://etwinning.ro/despre-etwinning/
  2. https://www.etwinning.net/
  3. https://www.etwinning.net/ro/pub/index.htm



Un comentariu:

  1. Baccarat | Definition, Examples, Techniques & Skills | Baccarat | 2021
    Baccarat is งานออนไลน์ a game of chance with few twists. 바카라 사이트 The game involves several different cards. The 메리트카지노 object of the game is to win a hand in which

    RăspundețiȘtergere