marți, 27 octombrie 2015

Utilizarea si integrarea TIC in activitatea didactică


(https://www.google.ro)




       Dezvoltarea tehnologiilor informațiilor și comunicării și avantajele folosirii acestora reprezintă o realitate a lumii actuale față de care școala prin specialiștii săi trebuie să manifeste deschidere, capacitate de asimilare, adaptare și valorificare eficientă în raport cu beneficiarii săi direcți. Atât timp cât acceptăm, că tehnologia modernă care facilitează accesul la informații și relaționarea rapidă și complexă cu medii dintre cele mai diverse ocupă astăzi un loc foarte important în viața elevilor, trebuie să înțelegem și că acest aspect poate și trebuie valorificat și în activitatea noastră.
        Activitatea didactică presupune o bună relaționare profesor-elev-părinte. În situația actuală, implicarea părinților în evoluția școlară a elevului este adesea afectată de cauze diverse (timp, absența din țară etc), consider că realizarea unui catalog electronic prin care părintele să afle în timp real situația exactă a copilului său prin simpla accesare a internetului ar putea contitui o modalitate de îmbunătățire a relației școală-părinți, cel puțin la nivel informațional.

      Integrarea și utilizarea TIC în activitatea didactică, poate avea un avantaj dublu: pe de o parte, permite accesul rapid la informații, pe de altă parte, contactul cu aceste informații poate fi orientat într-o manieră constructivă și eficientă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu