joi, 3 decembrie 2015

GOOGLE CLASSROOM


GOOGLE CLASSROOM
Mai puțină birocrație, mai mult timp pentru predarea cursurilor




  • Google Classroom a fost conceput pentru ca profesorii și studenții să se poată conecta cu ușurință la curs, să își urmărească evoluția și să realizeze multe lucruri împreună.
  • Google Classroom este centrul de comandă pentru curs. Creați cursuri, distribuiți teme, trimiteți feedback și vedeți totul într-un singur loc. Instantaneu. Fără hârtie. Simplu.
  • Cu Google Classroom nu-ti mai poti pacali profesorii cum ca ti-ai uitat tema acasa.
  • Google Classroom se integrează cu Google Docs, Gmail și Google Drive.

Aplicatia Google Classroom le permite elevilor să trimită temele către profesori prin intermediul telefonului. Astfel, ei nu vor mai avea nicio scuză că… “și-au uitat temele acasă”. Google a rezolvat și problema asta! Compania tocmai a lansat aplicația Classroom pentru telefoanele cu iOS si Android. Cu ajutorul ei poți să fotografiezi temele și să le salvezi, și nu va fi nevoie să fii online pentru ca profesorii să-ți acceseze lucrarea. 

Google Classroom oferă totodată posiblitatea de a încărca desene sau PDF-uri de pe o altă aplicație sau de pe Google Drive. Cât despre aplicația similară destinată desktop-urilor, aceasta a fost îmbunatățită cu posibilitatea de a arăta profesorilor o listă cu indicații, ca să știe ce au primit de la studenți și ce mai au de primit.

Classroom este numele noului serviciu creat de Google pentru profesori. Acesta se va alătura suitei de aplicații web la care școlile și universitățile au deja acces, Google Apps for Education. Colecția de programe conține servicii accesibile și altor categorii de utilizatori - aplicații pentru documente, prezentări și calcul tabelar, dar cu unele modificări specifice sistemului de învățământ.

Classroom este un instrument care ajută la integrarea tuturor serviciilor existente, ajutându-i pe profesori să dea teme și să înregistreze progresele elevilor, indiferent de forma în care sunt prezentate temele. 

Scop:
  • Să ajute cadrele didactice să creeze, să organizeze teme și să ofere feedback eficient elevilor.
  • Să faciliteze comunicarea dintre studenți și profesori.
Beneficii:
  • Profesorii pot fie adăuga direct în interfața de clasă studenți sau pot trimite un cod special acestora pentru ca ei să poata accesa zona dedicată.
  • Economie de timp – ușor de folosit.
  • Profesorii pot crea și evalua rapid temele.
Organizare:
  • Îmbunătățește comunicarea.
  • Elevii pot vedea toate temele alocate într-o pagină dedicată. Materialele suport sunt stocate automat în foldere în Google Drive.
  • Profesorii pot face anunțuri și pot pune întrebări în timp real. Elevii vor avea un spatiu al lor unde vor putea posta.
Siguranță și costuri:
  • Nu conține reclame, nu folosește conținutul sau datele colectate în scopuri publicitare.
  • Este gratuit pentru școli.
Aplicația Classroom a fost concepută pentru a-i ajuta pe profesori să creeze și să colecteze temele fără să mai fie nevoie de hârtie și are funcții care permit să economisim timp, cum ar fi posibilitatea de a crea automat o copie a unui document Google pentru fiecare student. De asemenea, aplicația creează dosare Drive pentru fiecare student și temă în parte și, astfel, totul rămâne organizat.


Studenții pot păstra evidența temelor care trebuie predate accesând pagina Teme și să înceapă să lucreze la ele cu un singur clic. Profesorii pot vedea rapid cine și-a terminat sau nu tema și să ofere feedback și note în timp real, direct din Classroom. (http://scripteh.info/rom/index.php/submit-an-article/84-faqs/313-ce-este-google-classroom)


Bibliografie: 
  1. http://www.romanialibera.ro/stiinta-tehnologie/it-c/classroom--un-nou-serviciu-de-la-google-pentru-profesori-334469
  2. https://www.google.com/intl/ro/edu/products/productivity-tools/classroom/
  3. http://www.elearning.ro/google-classroom
  4. https://www.google.com/intl/ro/edu/products/productivity-tools/classroom/images/classroom-product/teacher-background.png

Un comentariu: